Varto MYO Öğrencileri Sokak Hayvanları İçin Atık Malzemeden Barınak Yaptılar

Muş’ta Varto Meslek Yüksekokulu öğrencilerimiz, sokakta yaşayan hayvanlar için atık malzemeden barınak yapıp, yaban hayvanları için karlı yolları aşarak doğaya yiyecek bıraktı.

Okulumuz Öğrencileri geri dönüşümden topladıkları atık malzemelerden köpek ve kediler için barınak yaptı. Optisyenlik Bölümü öğrencilerimiz Öğr. Gör. Murat KAYMAZ danışmanlığında, marketlerden topladıkları kasa, eski mobilya ve tahta parçalarıyla kedi, köpek ve kuşlar için farklı boyutlarda barınak hazırladı.

Öğrencilerimiz hazırladıkları barınakları Kale Parkı’nın farklı yerlerine bıraktı, kuş kafeslerini ağaca astı. Ayrıca, kış mevsiminin çetin geçtiği kentte öğrenciler, karla kaplı dağın eteklerine yiyecek bulmakta zorluk çeken yaban hayvanları için yem bıraktı.